Mw. Ader Toertocht 24 Juli 2013 Het verslag Mw. Ader Toertocht 24 Juli 2013 Het verslag

24 Juli 2013. Ds. Mv. Ader-Toertocht.
Tussen 12.30 en 13 uur was de “inscheping” bij Wooncentrum ‘de Tjamme’, de bus was zoals altijd keurig op tijd, alles verliep zonder problemen en zo vertrokken wij via de Veenweg richting Blauwe Stad. Anja Mandersloot heette ons allemaal hartelijk welkom en stelde de chauffeur aan ons voor, Frits was de naam en vanaf deze kennismaking was hij de reisleider op onze toeristische route.
- Oostwold, Midwolda, langs de jachthaven. Ondertussen hadden we een prachtig uitzicht over de bloeiende aardappelvelden. Het was heerlijk weer, de hitte van de vorige dagen was verdreven, een klein regenbuitje, daar merk in de bus je niets van, het was genieten. Wagenborgen – Siddeburen -  zo ging de route. In de zomer is alles in de tuinen ook zo mooi. Vooral in Schildwolde, wat waren daar prachtige bloementuinen. Veel rozen, maar ook hortensia’s, floxen, spirea, stokrozen, margrieten, ja als je van een bloementuin houdt kun je daar je hart ophalen! Verder ging het – via Overschild – Steendam – naar Appingedam. Geweldig hoe Frits met die grote bus door Appingedam manoevreerde en ondertussen vertelde over de bezienswaardigheden van de stad. We gingen verder door de groene weilanden – met vee, een prachtig gezicht. Ook een weiland met Groninger blaarkoppen – rood bont – zo mooi, en een ruim uitzicht in zo’n grote bus. We reden via Wirdum – Garrelsweer – Wittewierum, eigenlijk in een grote cirkel rond het Schildmeer en kwamen zo weer in Schildwolde. Frits vertelde dat de toren die helemaal uit steen is opgetrokken nu gerestaureerd werd. Nu richting: Hoogezand – Kolham en de Kielsterachterweg. Dan zit je weer in een echt landbouwgebied, allemaal verschillende gewassen en wat een ruimte! Wildervank daar was onze touronderbreking. We gingen naar “het Kaashuis Veenkoloniën” en werden daar verwelkomd met koffie – thee en appelgebak (ook slagroom mevrouw? Ach ja vooruit maar, ook maar slagroom) heerlijk!
De eigenaar van de onderneming vertelde onderhoudend over het leven en werken op het bedrijf en daarna hebben we in hun bedrijfswinkel verschillende artikelen kunnen bekijken en kopen. Na nog een kop koffie zijn we vertrokken en toen langs het kanaal bij Veendam richting Bad Nieuweschans. Daar werden we ‘opgevangen’ door een breed lachende predikant, Wolf Jöhlinger en ging het stapvoets (nee niet “in draf”) naar gebouw ‘Rehoboth’.
Daar waren de tafels feestelijk gedekt zodat je wel trek in eten moest krijgen. Henk de Gunst heette ons hartelijk welkom. Ds. Jöhlinger las voor uit het boek “Dichterbij de overzij” – de titel van het gedeelte was ‘Een ramp’- Ouder worden, volop in het leven kom je tot de ontdekking dat de jaren omvliegen, de jeugd is voorbij. En later moet je ondervinden dat je alles niet zo snel meer kunt doen. Je moet dingen uit handen geven. Je moet terugtreden. Dat kun je ervaren als een ramp. Maar je kunt ook dankbaar zijn voor de vele goede jaren die je mocht beleven. Ouder worden is het een ramp? Als je nu kunt genieten van al de goede en mooie dagen in je leven nu je ouder bent, dan is oud worden toch ook een zegen. Na een kort tafelgebed wat ds. voor ons uitsprak, een zegen voor de maaltijd, gingen we eten gezellig met elkaar.
Er was: tomatensoep ( Anja Mandersloot) - mosterdsoep ( Henk de Gunst) - broodjes ham – kaas – en rozijnenbollen - verder keuze uit verschillende dranken.
Het was een feestelijke maaltijd en zoals het eruitzag zo smaakte het ook, heerlijk!
Henk de Gunst bedankte onze chauffeur/reisleider voor de prima verzorgde busreis, en alle vrijwilligers die deze Mw. Ader Toertocht hebben voorbereid en begeleid. Er werd zoals altijd een collecte gehouden, dit geld is bestemd voor het vakantiebureau. We zongen met elkaar het lied: Ik wandel in het licht met Jezus, O, mocht ik zelf een lichtje zijn- . Ds. eindigde deze dag met een dankgebed.

Het was een middag waar we dankbaar op terug zien. En wat ook fijn dat we onderweg geen ongelukken hebben meegemaakt. De collecte heeft € 388,50 opgebracht en krijgt dus als bestemming het vakantiebureau.
Wilt u meer over deze instelling weten dan kunt u dit lezen in De Schakel van Juli/Augustus, blz. 5.
Deze toertocht was weer zo goed voorbereid! De verzorging en aandacht voor elkaar onderweg, het welkom in Rehoboth, wat mooi allemaal. Alle mensen die zich hiervoor vrijwillig hebben ingezet, heel hartelijk bedankt!!
Namens ons allen, Tienke Modderman – Sipma.