PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Meditatie januari 2017 Meditatie januari 2017

HERINNERINGEN
"Weet je nog...?" Vaak hoor je deze vraag! Tijdens een reünie, een familiedag. Je herinnert je gezamenlijke belevenissen. Je roept daarmee bijzondere momenten of grappige gewoontes van vroeger op. Er wordt gelachen. 'Weet je nog?' Wie zich herinnert, denkt aan wat vroeger was, en wat je verbindt met anderen.
Maar als je terug gaat in de tijd komt je ook nog eens dingen tegen, die minder aangenaam zijn. Je wordt verdrietig als je aan mensen denkt, die er niet meer zijn. Het kan pijn doen herinnerd te worden aan misverstanden, ruzie, eigen fouten. Vroeger was lang niet alles beter.
Als ik eerlijk terugzie, ben ik dankbaar voor iedere mens, die het ondanks alles met mij verbonden bleef, die mijn bijzonderheden heeft verdragen, en met wie ik ook de moeilijke herinneringen kan delen. Dan hoef ik niet weg te lopen voor mijn herinneringen.
In de bijbel lees ik een mooi gebed: "Gedenk, Heer, u was altijd vol medeleven" (Psalm 26 :6)
Moet ik God herinneren? Ik blijf het doen. Want op die manier herinner ik me ook zelf aan zijn liefde. Ondanks al mijn gekkigheid, mankementen heeft hij mij verdragen, vaak zelfs gedragen. Ik kan eerlijk terug zien op mijn leven. Op lichte én donkere momenten. En ik mag met een glimlach bidden: 'God, weet u nog?'
ds. W. Jöhlinger

terug
 
 
Komende dienst


25 – 02  09.30 uur   Bad Nieuweschans
: ds. Jöhlinger
Organist: dhr. Cannegieter
Collectes:
1. diaconie: Armoedebestrijding SchuldHulpMaatje
2. Kerk
3. Algemeen kerkenwerk

19.00 uur  Meeden: vesper 40-dagentijd  Dorpskerk Kerkstraat 12
pastor Huizing-Piersma.

welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.