Mevrouw Adertoertocht 27 juli 2011 Mevrouw Adertoertocht 27 juli 2011

27 Juli 2011 Mw. Ader Toertocht

Het was een mooie zonnige dag toen we precies om 1 uur vanaf zorgcentrum “De Tjamme” in Beerta vertrokken voor onze middagtocht.
De route dat is altijd een verrassing. Via de Ulsderweg, Oudeschans, Bellingwolde, Vriescheloo ging het richting Wedde.
Ondertussen werden we van harte welkom geheten door Tonny Jurjens, hij vertelde ook dat er door ziekte mensen niet mee konden gaan en dat naar hen kaarten weren gestuurd en Tonny wenste ons een fijne middag,
De tocht ging verder door het mooie Westerwolde. Op de Wollinghuisterweg hadden we een prachtig uitzicht op de bloeiende aardappelvelden, het graan, ja op alle landbouwgewassen, de natuur, het was een genot om naar te kijken.
Langs, o.a. Jipsinghuizen – Sellingen – Laude – kwamen we in Ter Apel waar we een kleine omweg maakten het prachtige Klooster en zagen toen ook hoe erg hotel-restaurant “Boschhuis” is getroffen door de brand.
De tocht ging verder naar Nieuw-Buinen en daar hebben we een bezoek gebracht aan de aardewerkfabriek “Royal Goedewaagen”.
We kregen een uitgebreide uitleg over het wel en wee van deze onderneming en ondertussen werden we voorzien van koffie – thee en koek. Daarna volgde een rondleiding door de fabriek.

Toen was er nog tijd voor het Keramisch Museum. Veel was daar te bewonderen. Vanaf eenvoudige stenen tabakspijpen tot prachtige tegeltableaus, sieraardewerk en serviezen.
En voor diegenen die graag willen winkelen, in de museumwinkel, waren veel mooie artikelen te koop.

Om 16.30 vertrokken we uit Nieuw-Buinen en vervolgden onze mooie tocht langs Gasselternijveen – Drouwen – Stadskanaal ( gingen onder het allernieuwste viaduct door) – Alteveer – de Pekela’s enz. over de Booneschans naar Nieuwe Schans naar ons gebouw “Rehoboth” onze thuishaven.
Henk de Gunst sprak een welkomstwoord, Alie Bakker las een overdenking: “Geven”: Je geeft maar weinig als je geeft uit je bezittingen. Pas wanneer je van jezelf geeft, geef je waarachtig.
Ze heeft ook alle mensen bedankt die hun medewerking hebben verleend om deze middag zo voortreffelijk te organiseren.
Henk de Gunst heeft een gebed uitgesproken voor de maaltijd. Toen was er die soep die zo heerlijk rook en ook zo heerlijk van smaak was. Tomatensoep – Mosterdsoep – belegde broodjes. Met elkaar eten, wat is dat toch prettig.
Voordat we de maaltijd afsloten met het gezamenlijk bidden van het gebed dat Jezus ons heeft geleerd, zongen we lied 256 uit de bundel van Joh. de Heer, Tel Uw zegeningen één voor één.
Ja tel uw zegeningen. We hadden een prachtige middag!!

Tienke Modderman - Sipma