Veurnoam/voornaam 24 mei - 30 juni 2014 Veurnoam/voornaam 24 mei - 30 juni 2014

Al maanden  waren drie beeldende kunstenaars uit Finsterwolde, Ria van Krieken, Mirja Wark en Marian Smit bezig om een tentoonstelling in de kerk van Finsterwolde te realiseren.
Het viel Mirja op, als overbuurvrouw van het kerkhof, hoe mooi en bijzonder de oude Groningse voornamen zijn.

Ook Ria en Marian waren enthousiast. Alle drie maakten ze kunstwerken met als thema deze voornamen.Kunstwerken van Ria in onder andere grote schaalvormen, van Mirja in geweven banieren en van Marian door namen in de ruimte te hangen.
Van 24 mei tot 30 juni is dit te zien in  de kerk te Finsterwolde.
U bent allen van harte welkom om deze expositie te komen bekijken. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en tijdens de tuin- en kunsttiendaagse (20 t/m 29 juni) van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Zaterdag 24 mei was de officiële opening van deze bijzondere expositie. In een volle kerk:

Tijdens de Hemelvaartsdienst op donderdag 29 mei werd er ook aandacht besteed aan deze kunstwerken door de kunstenaressen zelf .

Een prachtig PROJECT!!!