PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Meditatie januari 2016 Meditatie januari 2016

om eens over na te denken
Als die maar gezond is...
Babette is in verwachting. "Weet je al wat het wordt?" Nee, dat wilden ze niet van tevoren weten.  "Ach, maakt niet uit, als die maar gezond is..."Barbette zwijgt. Ze weet, haar kindje is niet gezond. Het kindje zal direct na de geboorte geopereerd moeten worden. En dan maar hopen en bidden dat deze operatie afdoende is - maar dat vertel je niet zo maar even in de supermarkt.
Gezondheid is een hoog goed. Als je gezond bent sta je er niet elk moment bij stil. Je hebt vaak pas door, hoe fijn het is, geen pijn te hebben, als je zelf pijn hebt. Dan wens je vooral om gauw weer gezond te worden. Voor de gezondheid hebben veel mensen veel over. Voor de gezondheid pas je nog eens je leefgewoontes aan. Voor de gezondheid laat je eventueel zelfs snoep of drank staan. En we besteden in ons land veel geld aan de gezondheidszorg.
Maar is gezondheid echt alles? Mag Babette zich niet op haar kindje verheugen, alleen maar om dat er medische zorgen zijn? Goddank is gezondheid niet alles. Goddank is een zieke mens voluit mens, net zo als iemand met een beperking, net zo als de bewoners van seniorencentra...
Van Jezus heb ik geleerd: elke mens mag er zijn. Ondanks alles. Ik vind dit een zeer gezonde houding. In die zin hoop ik dat het begonnen jaar een gezond jaar wordt.
ds. W. Jöhlinger

terug
 
 
Komende zondag27 – 05  09.30 uur Nieuwolda  Cremerstraat
Pastor T. Huizing
Organist: dhr. Dijkhuis 
1e:  Kerkrentmeesterlijk quotum 
2e - Kerk
3e - Diaconie plaatselijk
       
Welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.