Startzondag 18 september 2016 Startzondag 18 september 2016

Leidraad in de dienst waren de woorden van Jezus (Lucas 6: 45b) "waar het hart vol van is loopt de mond van over". Dat wil je delen.
We zongen erover, de CantoRei, met als nieuwe cantor Bart Tieman, zong voor en met ons (klonk prima!), Dennis Wubs deelde zijn mooie orgelspel met ons

Karla en Henriet deelden hun geloofsbeleving, hele mooie getuigenissen: geloof beleven in een lied, geloof niet alleen door de religie, maar vooral ook door de relatie (met God!).

In de preek het delen van je mogelijkheden en de woorden van lied 976: Ons heeft de Heer met liefde neergeschreven.

Ook werd er enthousiast gekleurd aan de Startzondaggroet die gedeeld zou gaan worden met de luistereraars die niet meer in de kerk kunnen komen. Met handtekeningen een mooi stukje "erbij-zijn".

In Rehoboth stond de zaal klaar, prachtig versierd door Jan Pieter Nuninga

klaar voor koffie en lekkers

waarna het tijd was om te gaan gluren bij de buren: in Ateliertwee, de naaste buren van Rehoboth keken we naar Kunst, kozen we ons "mooiste werk"  deelden we met "ons groepje" hoe we de werken beleefden en wat het ons deed, eventueel ook in onze geloofsbeleving. Prachtig om te zien te horen te beleven.

En wat geweldig om nou eens aan de andere kant van die muur te lopen!!
Rehoboth van een andere kant

Het werd tijd voor de lunch.
Hiervoor hadden alle deelnemers iets lekkers mee genomen.
Een volle tafel met heerlijk eten

Marina sprak een dankgebed en vroeg een zegen over de maaltijd.
Er was genoeg, ook genoeg voor gasten, die spontaan kwamen.
En wat gek: samen delen, samen eten is zo aanstekelijk, je neemt meer dan je normaal gesproken doet. Het delen doet vermeerderen.

Na afloop was het weer delen:
overgebleven eten en drinken
mooie bloemstukjes
fruit
schoonmaken van Rehoboth.
Alleen de afwas werd niet gedeeld; die werd door fam. de Groot meegenomen voor de vaatwasser. Bedankt!

Bij de afsluiting van de startzondag vroegen we God met ons mee te gaan en wensten we elkaar met een Vaya con Dios een goede weg. Met God!

De startzondag: de gelegenheid om weer met elkaar aan de slag te gaan.

Pastor Huizing Piersma