Startzondag 16 september 2012 Startzondag 16 september 2012

Na de dienst een kort wandelingetje naar Rehoboth voor de koffie

handtekeningen verzamelen voor de Startzondaggroeten en een spelletje.

Hints, met als thema: Geloof, hoop en liefde;

Inventiviteit en scherpzinnigheid kon je hierbij goed gebruiken...Na dit intermezzo vertrokken we voor een rit door Groninger dreven (sommigen kozen voor de A31) naar Ter Apel; het klooster!

Eerst lekker met elkaar picknicken in de zon,

want ook die was van de partij. Ds. Jöhlinger vroeg een zegen over de maaltijd en daarna zat jong

en oud en uit de verschillende dorpen, zelfs uit verschillende landstreken, gezellig pratend, en spelend, op het gras te genieten van brood, drinken en elkaars gezelschap.

Toen was het tijd het klooster ook van binnen te bekijken.

Een gids heette ons welkom in de refter, vertelde iets over de geschiedenis van de kloosters in Groningen, de beeldenstorm (die hier niet zo heel erg gewoed heeft) en hoe bijzonder het is dat het klooster zo bewaard is gebleven. En dat alleen maar omdat het al die eeuwen in gebruik is gebleven. Bij de rondleiding zijn heel veel leuke en interessante zaken aan de orde gekomen.   Zo leuk en interessant dat verschillenden van ons zich gelijk al voornamen nog eens terug te komen. Een paar foto's vertellen een deel van het verhaal.

Na deze boeiende rondleiding was het tijd deze gemeentezondag af te sluiten. Dat deden we met gebed, zang en de zegen. We zijn ons nieuwe seizoen goed begonnen!