Bezoek OBS Drieborg in Finsterwolde 7 juni 2013 Bezoek OBS Drieborg in Finsterwolde 7 juni 2013

In de kerk (voor de meesten de eerste keer in "zo'n gebouw" ) werd er aandachtig geluisterd naar alles wat de dominee vertelde en konden ook vragen gesteld worden

Bij de preekstoel viel genoeg te zien, te horen en te vragen,

En hoe duidelijk moet je spreken om in zo'n galmende kerk verstaanbaar te zijn, ook zonder microfoon? Ze deed goed haar best en was verstaanbaar!:

Wat zijn die zakjes aan die stokken?

Na de restauratie zijn de ornamenten wel heel mooi geworden:

En hier vieren de kinderen 's zondags hun eigen dienst: de kindernevendienst

Ook het orgel moest natuurlijk bekeken worden. En daar zijn wel heel veel pijpen, de meeste zie je niet eens; die zitten verstopt achter het rijtje wat wel zichtbaar is.

Ieder jaar krijgen de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan een bijbel uitgereikt. Dit jaar is voor het eerst gekozen voor de Jongerenbijbel van Selina Hastings: grootdeels naar de tekst uit de echte bijbel met veel verduidelijkende informatie en kaartjes.

Wat is een mooiere gelegenheid om ze te overhandigen dan bij zo'n bezoek?

Onze jeugdouderling Marjan had de bijbels meegenomen en de schoolverlaters mochten zich zelf hun bijbel "eigen maken" met hun naam.

Hier was wel heel veel aandacht en belangstelling voor:

Samen nog eens kijken

Mooi!