PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Meditatie januari 2015 Meditatie januari 2015

WAAR NAARTOE?
Een nieuw jaar. Nieuwe voornemens. Nieuwe doelen. Nieuwe vragen ...
Zal de eeuwige sleur het weer winnen van mijn voornemens? Waar naartoe zal het nieuwe jaar mij brengen? Doe ik de juiste keuzes?
Ons leven wordt bepaald door beslissingen. Wat je ook doet - waar je ook voor kiest - als je kiest doe je een keuze tegen vele andere opties. Als ik voor één merk tandpasta kies, laat ik alle andere merken in de schappen liggen. Of als ik voor één woning kies, laat ik andere mogelijkheden voor wat ze zijn. Als ik voor een beroep kies,... voor een partner, ...
Ook in het nieuwe jaar zal ik ongetwijfeld weer voor vele keuzes staan. Waar wil ik naartoe? En waar zal ik uitkomen? Als ik zelf de keuze moet maken - hoe weet ik dan, wat een goede keuze is? Ook al weeg ik alle voors en tegens - hoe weet je welke keuze duurzaam is? Vaak zie je het pas achteraf - maar dan kun je er niets meer aan doen.
Als het om keuzes gaat, heb ik nog eens steun aan het gebed uit de bijbel:
"Wijs mij uw weg, Heer, laat mij wandelen op het pad van uw waarheid." (Psalm 86:11).
Nee, God gaat niet voor mij beslissen. Hij zal me de keuze niet afpakken. God-dank niet. Het zal mijn keuze blijven. Maar ik vraag om advies. Om een wegwijzer op mijn levensweg. Want als je de oriëntatie kwijt bent, als je niet meer weet of je vooruit moet, links- of rechtsaf of misschien helemaal omkeren - dan is het behulpzaam als je een bewegwijzering tegen komt die duidelijke doelen benoemt. Daar vraag ik God om. Daar vraag ik ook nog eens medemensen om. Om dan zelf weer te kiezen.
Ik wens iedereen dat er wegwijzers opduiken als ook in dit nieuwe jaar de weg eens onduidelijk is.
ds. W. Jöhlinger
 

terug
 
 
Komende zondag27 – 05  09.30 uur Nieuwolda  Cremerstraat
Pastor T. Huizing
Organist: dhr. Dijkhuis 
1e:  Kerkrentmeesterlijk quotum 
2e - Kerk
3e - Diaconie plaatselijk
       
Welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.