PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Meditatie april 2015 Meditatie april 2015

Je bent mooi...

De winter zit erop. Geen twijfel. Ik zit buiten in de luwte achter het huis en laat mijn huid aaien door zonnestralen. Ik hoor het getjilp van nestelende vogels, het gezoem van de eerste insecten, het geritsel in de struiken. Zonder enige twijfel explodeert het leven in alle kleuren en geuren. Sombere gevoelens verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik voel in mezelf nieuwe kracht opkomen. Ik probeer me voor te stellen een boom te zijn, die opnieuw in het groen schiet... Ik reageer anders op mijn medemensen: vriendelijker, geïnteresseerder, met meer humor. Lentekriebels? Me zelf weer helemaal een kerel voelen, geheel mens zijn, het glinsteren in de ogen van de ander herontdekken..."Je bent mooi,mijn vriendin" lees ik in het Hooglied in de bijbel (Hgl 4).
Opeens vraag ik me af, of er ook lentekriebels van het geloof zijn? Als uit het doodse hout van hopeloosheid of onverschilligheid toch weer nieuw groen uitkomt? Als ik in dit leven mag herleven met hart en ziel? Als ik voel: ik doe ertoe. Ik ben gezien door mijn God, hij ziet naar me om, met een glimlach, vol humor en teder... en ik weet, ik voel, God u ziet me zoals ik ben, met al mijn wegen bent u vertrouwd...(Psalm 139)
God ziet me liefdevol aan ... Kan men met God flirten? Kunnen in mijn ziel mijn hormonen op hol slaan? "Je bent mooi mijn vriend!" Kun je je door God laten verleiden om te leven? 

Die gedachte is misschien een beetje gek. Maar het voelt zeer verleidelijk.

ds. W. Jöhlinger

terug
 
 
Komende zondag27 – 05  09.30 uur Nieuwolda  Cremerstraat
Pastor T. Huizing
Organist: dhr. Dijkhuis 
1e:  Kerkrentmeesterlijk quotum 
2e - Kerk
3e - Diaconie plaatselijk
       
Welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.