Jeugddienst 17 november 2013 Jeugddienst 17 november 2013

Even inzingen:

Intussen kon iedereen op zijn gemak binnenkomen, koffiedrinken en even bijpraten

Lekker druk; ook boven was vol

Thijs heette iedereen welkom en deed de afkondigingen

Het koor begon de dienst met het lied: Wat is het geweldig. Eline begroette en bemoedigde ons en Victoria deed het gebed.

Het kinderkoor bracht veel kinderen mee; ook waren er nog wat kinderen in de kerk. Voor hen ook het thema verduidelijkt: is alles te eten?

Uit 2 Koningen 4 las Yke over Elisa die de stamppot weer verteerbaar maakte.

Alexander gaf het thema handen en voeten: wat maakt iets goed en wat bederft juist iets? We mochten meedenken

Mat. 25: 35, 36, "Ik had honger en jullie....; ik had dorst en jullie......Ik was vreemdeling...." Eline leest het voor

En wat een leuke liederen zong het koor, wat waren ze enthousiast en wat werden ze lekker aangespoord door de dirigent:

De collecte was bestemd voor de noodhulp op de Filipijnen. Mooie opbrengst van € 370, door de kerkenraad aangevuld tot € 500.

Lucas liep met het zakje bij het koor

en Emiel en Thijs gingen met de lange stokken door de kerk.

Nadat we veel gezongen en geluisterd hadden bedankte onze jeugdouderling Marjan iedereen voor inbreng, aanwezigheid, vervoer, geluid, hulp en enthousiasme.

Maar gelukkig was het nog niet afgelopen, want het koor trakteerde ons nog op een eredienst-stamppot de "Worship Medley" en we kregen zelfs nog dans en acrobatiek voorgeschoteld:

.. ons jongste gemeentelid had het opgegeven, je zou kunnen denken dat het een hele lange dienst was geweest, maar dat viel toch echt wel mee: de tijd was voorbij gevlogen....

Letterlijk en figuurlijk:

een goed uur!