PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Lichtjesavond 6 november 2015 Lichtjesavond 6 november 2015

Voor het eerst werd er een lichtjesavond georganiseerd op de begraafplaats in Finsterwolde. Bezoekers konden in het donker langs de graven wandelen en een kaarsje op het graf van een geliefde, familielid of bekende plaatsen. Daarna wandelden de bezoekers naar de kerk. Bij de kerk en de toren rook het naar brandend hout afkomstig uit de vuurkorven.De toren en de kerk werden daardoor sfeervol verlicht.De deur van de kerk stond open en de bezoekers werden door de geur van koffie naar binnen gelokt.In de kerk was een kleine tentoonstelling van kunstwerken van onze plaatselijke kunstenaressen Mirja Wark, Marian Smit en Ria van Krieken, bekend van de tentoonstelling Veurnoam/Voornaam. Deze tentoonstelling heeft vorig jaar en dit jaar achtereenvolgend plaatsgevonden in Finsterwolde, Adorp, Nieuw-Scheemda en Bellingwolde.

Onder het genot van een kop koffie of thee konden de bezoekers met elkaar kennis maken en een aantal kunstwerken bekijken die nog niet eerder in Finsterwolde zijn getoond.Deze avond waren er ook een aantal bezoekers aanwezig vanuit de Molukse gemeenschap, die speciaal naar Finsterwolde waren gekomen om de gerestaureerde Molukse graven te bezoeken.
De toren was die avond ook openen zo konden de bezoekers de verlichte begraafplaats ook van bovenaf bekijken.
Het was een geslaagde avond (± 100 bezoekers) en zeker voor herhaling vatbaar.
We willen iedereen bedanken voor de gebrachte glazen potten. Alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet.

Namens de Werkgroep voor activiteiten in en om de kerk,
Frannie Oolders

terug
 
 
Komende zondag27 – 05  09.30 uur Nieuwolda  Cremerstraat
Pastor T. Huizing
Organist: dhr. Dijkhuis 
1e:  Kerkrentmeesterlijk quotum 
2e - Kerk
3e - Diaconie plaatselijk
       
Welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.