Mw. Adertoertocht 25 juli 2012 Mw. Adertoertocht 25 juli 2012

De diaconie was al maanden van te voren in de weer om organisatorisch alles voor een geslaagde dag rond te krijgen; ook op de dag zelf werd er vroeg begonnen met de voorbereidingen.

Voor de afsluitende maaltijd bijvoorbeeld:

..tegen 13.00 uur zaten de eerste deelnemers al te wachten voor de Tjamme. In de schaduw, want het was ERG mooi weer!

Een luxe bus, met lift.....

en een GROOT laadruim

bracht ons via een mooie route naar Rolde. Daar bezochten we het streekmuseum "Dorp van Bartje" .  Heel Erg Leuk,

een enthousiaste gids wist interessante dingen te vertellen; we bezochten het Oude Schooltje

en namen een kijkje bij de Schoenlapper

.

En natuurlijk gezellig koffie, met wat lekkers erbij.

Toen het tijd was te vertrekken bracht de chauffeur ons, via weer een andere mooie route naar Rehoboth waar de broodjes wachtten en de soep al warm stond.

We genoten met elkaar   en hadden zo een mooie afsluiting van een gezellige dag,

van de Mevrouw Ader toertocht!!

en hier het verslag van een van de deelnemers:

25 JULI 2012 MW. ADER TOERTOCHT

Het was druk bij “de Tjamme”, woensdag tussen half één en één uur want er was veel belangstelling voor deze toertocht.
De vrijwilligers waren druk bezig om iedereen een goede plek te bezorgen in de mooie bus van Deiman, het liep allemaal perfect en om één uur vertrokken we uit Beerta, met prachtig weer!
Frits, de chauffeur heette ons welkom en via de Veenweg reden we richting “Blauwe Stad”. Het Oldambtmeer lag er prachtig bij, het water met de zon er op, de bootjes, de natuur, alles werkte mee op deze zomerse Julidag. Frits had de route mee voorbereid en wist ook veel bijzonderheden van de omgeving en het was prettig om daar naar te luisteren. De tocht ging door Meeden – Muntendam – Veendam, allemaal via de binnenwegen en dan kun je zo goed alles bekijken wat er op het land verbouwd wordt, b.v. de Kielsterachterweg, wat een ruimte, wat een uitzicht.
De Groeve – Zuidlaren – bij Tynaarlo zagen we een ooievaar op zijn nest – en zo reden we van het Groningerland het mooie Drentenland binnen. We reden langs Balloo – de Balloërkuil – bekend van vroeger tijden- en kwamen zo aan bij het streekmuseum “Dorp van Bartje”, daar hadden we een pauze met koffie-thee- cake en koek. In de Drentse boerderij met oudheidkamer en zandtapijt vertelde de beheerder van het museum over het leven in Drenthe in vroegere tijden, hij zong oude liedjes en toonde oude gebruiksvoorwerpen waarvan ze heus niet altijd wisten waarvoor ze gebruikt werden. Het was een prettige onderbreking van de bustocht. We hadden ruim de tijd om alles in het dorp van Bartje te bekijken maar de meesten van ons zochten een plekje op het ruime terras onder een parasol met een “dikke ijsco”.
Er waren er natuurlijk ook die fijn even gingen rondkijken en dat heb ik ook gedaan.
Een jaar of 5-6 geleden hebben wij deze tocht ook gemaakt. Mijn bus maatje was toen ( zoals meestal) Mv. Stek van Drieborg. Mv. Stek weet zoveel van gewassen op het veld – van grondsoorten- van oude gebruikersvoorwerpen. Ze heeft me op die bustochten daar veel over verteld en daar heb ik zo van genoten. Ze was nu niet mee, ik liep even alleen door het museum, ik heb haar gemist!

Na deze stop waarvan we allemaal hebben genoten, gingen we weer in de bus, zo’n middag vliegt voorbij. De terugreis naar Bad Nieuweschans ging door het prachtige gebied van boswachterij Borger- Gasselte- Gasselternijveen naar Stadskanaal. Om op tijd in Bad Nieuweschans te zijn gingen we via de snelweg.
Bij gebouw Rehoboth aangekomen kwam de heerlijke geur van soep ons al tegemoet, de tafels waren gedekt, er was weer veel werk gedaan om ons te verwennen.
Henk de Gunst heette ons hartelijk welkom en Aly Bakker had een korte meditatie voorbereid. Op reis gaan- waarheen reist u. Ons leven is onderweg zijn en hoe onze levensreis zal verlopen dat weten wij niet. Niemand weet wat er morgen of over een week in ons leven zal gebeuren, maar als we de weg volgen waarbij onze trouwe leidsman Jezus ons voorgaat, als we die keuze kunnen en willen maken- dan zal het goed komen, dan hebben wij houvast. Het gebed voor het eten, uitgesproken door Henk de Gunst, eindigde met de woorden die wij als kind hebben geleerd, Here zegen deze spijze, amen.
En toen zijn we als blijde mensen gaan eten, mosterdsoep, kippensoep, karnemelk, drie soorten broodjes, heerlijk!
Met elkaar eten, met elkaar praten, dat maakt een maaltijd zo gezellig. Na het eten bedankte Henk de Gunst alle mensen, die op welke wijze dan ook vrijwillig hebben meegewerkt om deze Ds. Ader toertocht te organiseren en te verzorgen, heel hartelijk voor het vele werk dat ze gedaan hebben. En wij hebben De Gunst een hartelijk applaus gegeven voor de heerlijke soep die hij voor ons had klaargemaakt! Eten dat met liefde en zorg wordt klaargemaakt, smaakt anders, smaakt beter!
We zongen nog met elkaar het lied dat we allemaal kennen met als refrein de woorden:
“Tel uw zegeningen – tel ze één voor één. En je ziet Gods liefde dan door alles heen”.
We hebben genoten van deze prachtige middag. Een middag met een gouden rand!!

Tienke Modderman-Sipma